Om oss

Line og Kjell Gudmund Svien heter vi, og bor på småbruket Sveji, øverst i Vang i Valdres. Sammen med oss her på gården bor mamma og svigermor Ingunn, kaninene, hønene, skogskatten Oline, border collien Ailo og alle de norske kvite sauene.

Kjell Gudmund har driftet Sveji siden 1996, og er helt klart «sjefen» vår her på bruket. Han er født og oppvokst i bygda, og har hatt mange forskjellige jobber opp gjennom årene. Han har fylt rollen som både bussjåfør og butikkmedarbeider, og er en engasjert og musikalsk fyr, så mannskor, torader- spilling og politikk bør vel også nevnes.  I dag er han rørlegger på heltid og medeier i Tyin VVS ved siden av gårdsdriften. Etter å ha begynt i «opplæring» hos onkel Leif på Sveji tidlig i ungdommen, fikk han overta driften av småbruket og ble etter hvert en ivrig sauebonde. Han har en utpreget interesse for avlsarbeid og det har gitt oss en god start på produksjonsgrunnlaget og utviklingen av vår egen merkevare – Tyinlam.

Så var det meg da, Line. Jeg er Oslo- jenta som kom til Valdres som hytteturist, med lange negler og tupert hår hadde jeg aldri før vært i et sauefjøs, men falt pladask for sauebonden på en fest, pakket kofferten, sa opp jobben, og snudde opp-ned på livet! Jeg kom med flyttelasset mitt i 2011, og har siden fått jobbe med mye forskjellig som jeg aldri før kunne ha sett for meg! Fra bensinstasjon til miljøtjeneste, kjøkken, servering og frivillig arbeid. Fra før av hadde jeg jobbet 18 år med reiseliv, salg, markedsføring, informasjon- og kundeservice, både i inn- og utland. I dag jobber jeg heltid på servicetorget til Vang kommune, men har også noen små favoritt ekstra- jobber som sprer ekstra glede i hverdagen.

Årene har gått fort og omstillingen har vært stor! Men når man har blitt så godt mottatt som her i Vang og i tillegg fått helt nødvendig opplæring på både gårdsdrift, bygdeliv og sauehold, da er ikke valget mitt noe jeg angrer på; jeg stortrives!

Gjennom disse årene har vi rukket å gifte oss, oppgradert hele hovedhuset, bygget større fjøs, doblet antall vinterforede sau, investert i produksjonslokaler, kjøkken og tørkeloft, fått oss høner, kaniner, gårdskatt og hund, samt startet produksjon og salg av egen merkevare. Mye arbeid, men en investering for fremtiden og i noe vi brenner for og elsker å holde på med!

Det blir som en liten familiebedrift når vi alle bor i samme hus, jobber mye sammen, løser utfordringer og deler oppgaver oss imellom. Hverdagen blir i hvertfall aldri kjedelig!