om produktene

Alle våre produkter tilberedes av årets ferske Tyinlam som vi sender til slakt kun et par dager etter at dyrene er hentet ned fra fjellet. Vi gjør vårt ytterste for å bevare smaken av høyfjell, og den store konsentrasjonen av proteiner og Omega 3- fettsyrer.
-Hele og halve slakt av sesongens ferske Tyinlam, kan grovdeles og findeles etter ønske. (ca. 20 – 25 kg pr. hele slakt)
-Fårikålposer med ca. 2 kg fersk bog og nakke.
-Pinnekjøtt til jul! Vi selger «side for side», inkl. indrefilèten og kotelettkammen. Tørrsaltet og naturlig lufttørket på Sveji.
-Fenalåret er verdt å vente på, og høstens ferske lår tørrsaltes og lufttørkes til gjøken galer utpå våren!
-Lammelår av Tyinlam året rundt! Vi selger ferske lammelår på høsten, men også frosne til for eksempel selskap og påske.

Vi lager våre produkter i begrenset antall, og tar derfor forbehold om at noen varer kan være utsolgt også i sesong, så bestill gjerne på forhånd.

Vi garanterer at råvarene fra Tyinlam er: «Naturlig, ekte, og hjemmelaget»!

 

KJØTTKVALITET

Alle Tyinlam beiter fritt på snaufjellet rundt Tyin, i sørre del av Jotunheimen opp til 1450 moh. De spiser mye urter, og det friske næringsrike høyfjellsbeitet gir oss nesten ferdig urtemarinert kjøtt, det blir naturlig saftig og ekstra smakfullt! Vi er også stolte av å ha kjøttfulle slakt, med akkurat passelig mengde fett og meget gode kjøttklasse- resultater fra Nortura.
Det er dette vi jobber hardt for hele året, og som sikrer den gode kvaliteten og “det lille ekstra” med Tyinlam!

Vi har gode referanser både fra privatkunder, serveringsbedrifter, slakteriet og de som skjærer ned kjøttet for oss.

SLAKT, LEVERING OG SAMARBEIDSPARTNERE

Vi selger både hele, halve og ferdig oppdelte slakt. Om ønskelig kan kjøttet grov- eller finstykkes, og alt leveres ferdig pakket fra slakteriet.

Når det skal slaktes sender vi dyra våre til Nortura på Gol, de sender så kjøttet til Reboli på Leira hvor de skjærer det ned akkurat slik kundene våre ønsker det. Kjøttet kan hentes direkte fra Reboli, her hos oss på Sveji, eller vi leverer det hjem til dere.

Nytt i år er at vi også selger stykningsdeler av Tyinlam, som f.eks lammelår og bog. Det er mulig å bestille oppdelt bog og lår som vi mener er ekstra godt til fårikål og andre lammegryter.

EGEN PRODUKSJON PÅ SVEJI

Personlig, naturlig, hjemmelaget, med godt humør og råvarer av beste kvalitet!

Har du tenkt på pinnekjøtt til jul, lammelår til påske og fenalår til neste sommer? Det har vi, og har bygget tørkeloft og kjøkken til produksjon, skjæring og pakking på låven hjemme på Sveji, kjempespennende og veldig gøy!Pinnesidene med nakke og koteletter blir tørrsaltet med havsalt og tørket fra naturens luftige side. Vi overvåker nøye og når vær og temperatur har hjulpet oss til et fornøyelig resultat, da skjærer, vakumerer og leverer vi!

Lammelårene tørrsaltes så fort de kommer ferske fra slakteriet, og så lar vi vinden som ofte rusker her på gården ordne resten i noen måneder! Vips, så er sommerens fenalår klare for levering og selges hele.

Vi prøver å etterkomme ønsker og bestillinger så langt det er mulig, ta kontakt med oss for avtale og priser!